3-0 28 min Andreas ass Jompa
4-0 77 min Ferna ass Johannes L

Laget: Hampus - Kalle, Jocke Ek, Kevin, Hultenius - Ole, Petter, Andreas - Johan, Ferna, Jompa
På bänken: Jonas Ö, Johannes L, Eduard
Fremling var sjuk och Eduard kom in efter en fin b-lagsmatch dagen innan. Vi hade dessutom i sammband med Christinas övergång från Skogen gått med på att vila honom denna matchen.
Skogen tog tag i spelet med ett fint och snabbt passningsspel utan att skapa några målchanser.
Efter dryga 10 minuter vinner vi bollen på mitten. Andreas spelar fram Ferna som lägger bollen i djupet där Jompa kommer tätt följd av en försvarare. Jompa skär in mot mitten och strax utanför straffområdet skjuter han samtidigt som han får en tackling, kanske tack vare tacklingen går bollen upp i krysset. 5 minuter senare kommer vi i ett anfall på högerkanten och får ett inkasst. Kalle kastar det till Johan som förlänger bollen mot kortlinjen till Ferna som vänder bort sin försvarare och i dålig vinkel skjuter bollen i mål. Vissa skogenspelare tycker att Ferna var offside, omöjligt att se från sidan. Skogen fortsätter att ha ett kraftigt spelövertag men har svårt att få några målchanser. De har ett skott utifrån mot bortre krysset men Hampus räddar säkert. De är farliga i luften men vi är där varje gång och vinner vi inte bollen så stör vi dem tillräckligt för att de inte skall kunna få till några farliga nickar.
Vi har inte mycket boll men när vi ställer om är vi farliga i stort sätt varje gång. I en av våra omställningar kommer Ferna runt på högerkanten och spelar snett inåt bak till Jompa men bollen kommer lite för långt bakom och han skarvar den lätt till Andreas som fyllt på och placerar in bollen bestämt vid högra stoplen. Skogen har ett bra läge i slutet där de tar en snabb frispark till en spelare som kommer fri men Jocke och Hultenius rusar dit och slänger sig
och täcker skottet. Första halvlek slutar 3-0 där Skogen har haft ett enormt spelövertag men skapat väldigt lite medans vi har varit farliga nästan varje gång vi ställer om och har haft en bra utdelning på våra chanser.
I andra halvlek mattas Skogen lite och spelet jämnas ut även om Skogen i fortsättningsvis fortfarande har mest boll. Vi har fler och längre anfall och skapar några halvchanser. Skogen har också några halvchanser men får inte till den sista passningen. Våra avbytare kommer alla in under första kvarten i andra och gör det bra.
Knappa kvarten kvar och vi får en frispark på högerkanten ihöjd med straffpunkten. Johannes slår in den och Ferna kommer och nickar in 4-0. Om inte matchen var avgjord innan så är den det nu. Vi har ett antal kontringsläge där vi blir avblåsta för offside, vilka några var högst tveksamma.
I slutminuten får Skogen sin bästa chans där en skogenspelare får bollen 5-6 meter från mål vid bortre stolpen men Hampus är snabbt ute och räddar till hörna.
Matchen slutar 4-0 där Skogen var spelmässigt klart bäst ute på plan men vi var bäst i straffområdena och där avgörs matcherna.
Gott att se Jocke och Kevin i gammalt gott slag, fick bra hjälp av både ytterbackarna och mittfältet som slet i 90 minuter. Tyvärr fick både Jocke och Kevin var sitt gult och är avstängda nästa match.